Lemon

concentratie, energie, antidepressie


Als citroentjes zo fris! De heerlijke frisse geur van Lemon geeft je gelijk een opgeruimd gevoel. Weet je dat er wel 50 citroenen worden gebruikt voor een flesje van 15 ml zuivere 100% Essentiële Lemon olie? En de toepassingen zijn erg veelzijdig. De geur alleen al bevordert je gezondheid, helpt je genezen en zuiveren en geeft je meer focus en fysieke energie.

LEMON VERSUS VET EN ANDERE PROBLEMEN

Om je dag te starten neem je lemon druppels met twee glazen water in. Zo ben je de hele dag fris en geconcentreerd. De lemon is heerlijk fris van smaak. Het is een goede antioxidant, ondersteunt je spijsverteringssysteem (vooral je darmen) en geeft je immuunsysteem gelijk een boost en helpt overtollig vet af te voeren. 

Je lymfesysteem, je lever en alvleesklier kunnen wel wat hulp gebruiken en je voorkomt (vermindert) gal- en nierstenen! Ook in de avond goed om te drinken om je (vette) maaltijd te helpen verteren. Ook goed om eventueel voedselvergiftiging of verstopping te voorkomen. En HET middel als je een kater hebt ;)Je kunt Lemon met goed resultaat smeren evt verdund met kokosolie op cellulitisplekken, omdat de opslag van vet in de huid ook wordt verminderd. Ook vet haar kan behandeld worden met Lemon olie. Essentiële olie is niet vet, dus kan gewoon op de hoofdhuid worden aangebracht. Je huid wordt wel gevoeliger voor zonlicht door Lemon en andere citrusoliën als je het insmeert. Dus probeer die huid te beschermen door direct zonlicht te vermijden de eerst 12 uur Maar als je wat blonder haar wilt krijgen, is Lemon een natuurlijke ‘coup de soleil’ ?

 

Maar ook in de huishouding is Lemon dé hulp tegen vet problemen. Of je nu een vetvlek moeilijk uit je kleding krijgt of je glazen of ruiten vetvrij wilt maken. Ook je keuken maak je met veel gemak vetvrij als je wat druppels in een verstuiverflesje doet, het is gelijk een goede natuurlijke desinfectans. Je kan je (houten) meubels er goed mee schoonmaken en oppoetsen. Ook kauwgum is makkelijk te verwijderen met onverdunde Lemon. In een diffuser maakt Lemon je hele kamer fris en een goede bijkomstigheid: iedereen wordt gelijk meer vrolijk en opgeruimd door de werking van deze bijzondere olie. Vermoeidheid, depressie en stress worden ook minder.

 

KEELPIJN EN KOORTS

Lemon is een goede keuze bij keelpijn, keelontsteking en tonsillitis. Hiertoe kan je regelmatig een druppel op een theelepel (Rauwe of manuca) honing innemen. Het vermindert de koorts als je een aantal druppels onder de voet en op de kuit smeert. Ook bij verkoudheden, griep en astma brengt Lemon verlichting, gebruik in de diffuser!

 

antidepressie

Er is veel positief onderzoek gedaan over de anti-depressieve werking van Lemon. Voortdurende behandeling met Lemon (bijv in een diffuser) veroorzaakt chemische verandering in het zenuwstelsel waardoor angst, stress en pijn verminderen. Het geeft een positievere kijk op het leven en de mogelijkheid om meer relaxed te reageren op stressmomenten. Ook bij postnatale depressie.

Maar Lemon kan ook de oxidatie van het LDL verminderen, zodat er minder kans is op ‘aderverkalking’ of hartziekten. Het helpt ook om je bloeddruk te reguleren, omdat Lemon je beter met stress ‘leert’ omgaan. Dus hierbij een goede aanbeveling om deze olie echt elke dag te gebruiken!

 

Concentratie, vreugde en meer betrokkenheid

Lemon geeft ieder persoon meer energie, zelfvertrouwen en aandacht voor het moment. De ondersteuning op emotioneel gebied, wordt vooral ervaren in het mentale. Meer focus, vreugde en mentale betrokkenheid en daarom geweldig voor kinderen die het moeilijk vinden op school. Lemon inspireert om een ding tegelijk te doen, dat is goed genoeg. Het helpt balans te vinden, flexibiliteit en niet te veel op je bord nemen. Lemon herstelt Je energie, geeft duidelijkheid en het doorzettingsvermogen een project af te maken.

Lemon is bijzonder behulpzaam bij leerstoornissen. Of het nu gaat om moeilijkheden bij het concentreren of het gevoel niet goed genoeg te zijn. Lemon kalmeert de angst en onzekerheid en herstelt het zelfvertrouwen. Het assisteert bij het loslaten van gevoelens van depressie en schuld door deze te vervangen met vreugde en geluk, meer speelsheid, inspirerende gedachten en een opgelucht hart.


Bestellen

De Lemon kan je op twee verschillende manieren bestellen. Met of zonder 25% korting!

De prijs is voor 15 ml Lemon is € 15,33 en met 25% korting betaal je € 11,50.

Voor de 25% korting betaal je een eenmalig vaste klant inschrijving € 24,20. Je hebt dan een heel jaar 25% op al je aankopen via doTERRA.

 

Wist je dat deze olie tussen de 10 basis oliën van de Family Essential kit zit? Dan ben je nog voordeliger én heb je een "Natuurlijk Medicijnkastje voor het hele gezin" in huis.

 

Voor al je vragen over jouw essentiële olie, neem contact met mij op. Ik help je graag!

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils

 

Disclaimer: In mijn Praktijk werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.