Lavender - lavendel

ontspanning, angstvrij en balans


Als je dit flesje Lavender open doet, weet je gelijk… Dit is de echte Lavendel uit Zuid Frankrijk!! Door de grote aanvraag wordt deze olie nu ook in Bulgarije geoogst. Met exact dezelfde klimaat-omstandigheden en grond en hoogte etc (dit is enorm van belang voor de kwaliteit!) Lavender ofwel Lavendel is een bekende en vaak gebruikte essentiële olie, omdat de werking zo veelzijdig is. Wist je dat er wel bijna 15 kg lavendelbloemen voor één doTERRA flesje Lavendelolie (15 ml) gebruikt wordt? Dat is de kracht van doTERRA olie. Je hebt dan ook maar heel weinig nodig voor een snel resultaat.

 

Als je niet weet welke olie je moet gebruiken, gebruik je Lavendel! Je kunt deze pure Lavendel ook innemen door 1 of 2 druppels onder de tong te gebruiken. (Bijvoorbeeld om je darmen rustig te maken bij veel gas, maar ook tegen wormen) Dit innemen kan meestal niet met andere merken! De olie die ik gebruik heeft gegarandeerd 100% essentiële olie, dat is het verschil. Geen andere plantenonderdelen zijn toegevoegd. (Kinderen mogen de olie nog niet innemen en op de huid altijd verdunnen met kokosolie.)

 

Allergie en hooikoorts

Het is een uitstekend natuurlijk anti-histamine en kan dus worden ingezet bij hooikoorts en andere allergieën en jeuk. Je kan het innemen of plaatselijk smeren of in de nek (met daarna wat Peppermint).

lavendel voor rust en ontspanning

De rustgevende, verzachtende werking van Lavendel zorgt voor zowel lichaam als geest! Uitslag, pijn, zweren, jeuk, droge huid en lippen, zonnebrand, wondjes, rimpels, droog haar (roos) of haarverlies, verbranding, blaren, insectenbeten en snijwondjes kunnen allemaal met Lavendel worden verzacht. Geestelijke ondersteuning bij spanning, irritatie, angst, verdriet en huilen, stress en hyperactiviteit, te druk in je hoofd, tandenknarsen, slapeloosheid, depressie, verlies van eetlust, stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatie en menopauze.

Omdat Lavender zoveel rust geeft en veel invloed heeft op het parasympatische zenuwstelsel,  wordt het ook met succes toegepast in ondersteuning bij Parkinson, hartritmestoornissen, hartkloppingen, Rheumatoide Arthritis.

moeder en kind

Ook voor moeder en kind is Lavendel de juiste keuze! Bij luieruitslag, tandenpijn, wondjes en waterpokken. En een druppel onder de voetjes ’s avonds zorgt voor een betere nachtrust voor zowel ouder als kind! Een beetje Lavendel olie elke dag is heel goed voor de moeder na de bevalling, ter voorkoming of genezing van postnatale depressie (in de diffuser!) en om de uitgerekte huid in te smeren, waardoor zwangerschap striemen beter herstellen en voor gevoelige borsten en (open) tepels, het beste een beetje verdunnen met kokosolie.

Lavendel kan dus gewoon niet in je ontbreken in het Natuurlijk medicijnkastje voor het hele gezin! Het is kalmerend en verzachtend,  geeft uitkomst bij bijna alle ongemakken, maar voorkomt ze in sommige gevallen ook! Muggenbeten, teken, zelfs fruitvliegjes zijn verleden tijd!

 

Voor baby’s en kinderen is er ook een roller beschikbaar die al op de juiste manier verdund is met kokosolie. Voor kinderen altijd verdunnen met kokosolie! Kan je ook zelf doen door 1 of 2 druppels met een theelepel kokosolie te vermengen. Fractionated coconutoil is een kokosolie die alleen de vloeibare delen bevat.

 

Emotie en gevoel durven uiten

Lavender helpt je op emotioneel gebied ook! Je kunt je ware gedachten en gevoelens beter uitdrukken omdat je minder onzekerheid ervaart. Lavender heelt de angst op het gebied van gehoord en gezien te worden. Je hebt Lavender nodig als je je liever verstopt achter een masker en je ware zelfexpressie blokkeert. Als je je zelf uit dan is het belangrijk dat er verbinding is met je hart en ziel, dat is soms moeilijk.

 

Lavender ondersteunt je om de angst en spanning los te laten, zodat de Kracht In Jou makkelijker kunt laten zien en uiten. Onveiligheid voelen als je jezelf eerlijk uit, is vaak het gevolg van nare ervaringen uit het verleden. Sterke emoties zoals: niet geliefd, niet gehoord en/of onbelangrijk zijn, spelen een grote rol. Lavender geeft je de moed om emotioneel eerlijk te zijn en je innerlijke gedachten en verlangens te delen. Als je dat leert, zal je je bevrijd voelen en meer onvoorwaardelijke liefde en acceptatie ervaren, van zowel jezelf als anderen.


Bestellen

De Lavender of Lavender Touch kan je op twee verschillende manieren bestellen. Met of zonder 25% korting!

De prijs is voor 15 ml Lavender is € 31,00 ( € 23,25 kortingsprijs).

De prijs voor de Lavender Touch is €  21,67 ( € 16,25 kortingsprijs).

Voor de 25% korting betaal je een eenmalig vaste klant inschrijving € 24,20. Je hebt dan een heel jaar 25% op al je aankopen via doTERRA.

 

Wist je dat deze olie tussen de 10 basis oliën van de Family Essential kit zit? Dan ben je nog voordeliger én heb je een "Natuurlijk Medicijnkastje voor het hele gezin" in huis.

 

Voor al je vragen over jouw essentiële olie, neem contact met mij op. Ik help je graag!

Bronvermelding: Emotions & Essential Oils

Disclaimer: In mijn Praktijk werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.