Hoofd, buik en voetmassage

Je kind weer terug bij zichzelf

De hoofd, buik en voetmassage is gericht op prikkels loslaten en ontspanning. Deze massage is dus niet het manipuleren van de spieren. Kinderen doen veel indrukken op in een dag. Deze indrukken, prikkels en gevoelens worden ook opgeslagen in ons lijf. Het beste moment voor massage is dan ook aan het einde van de dag wanneer alle drukte voorbij is. Kinderen kunnen dan beter slapen en staan de volgende dag meer uitgerust op.

 

Door kalmerende en ritmische aanraking maak je het hormoon oxytocine aan. Dit zorgt dat de hoeveelheid adrenaline afneemt. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit maakt dat kinderen beter nieuwe informatie op kunnen nemen. Concentratie kan door massage verbeteren. Je kind leert door de massage beter zijn/haar grenzen aan te geven. Emoties te herkennen en vooral meer rust te vinden in alles wat er gebeurd met het lijf. Tijdens de massage leert je kind wat een buik ademhaling is en zal deze toe gaan passen overdag. De massage kan bijdragen tot een betere ontwikkeling van het kind. Ook helpt het je kind minder prikkels op te nemen overdag waardoor hij/zij zich en voor en tijdens het slapen rustiger voelt.


Papa of mama blijft er gewoon bij

De ruimte is prettig verwarmt. Jullie kind mag op de massagetafel gaan liggen. De kleertjes blijven aan. Wel zal ik vragen de sokken uit te doen. Trek wel losse kleding aan bij jullie kind. Je kind krijgt ook nog een extra dekentje over zich heen om zich warm te houden tijdens de massage. 

Voor kinderen kan de aanraking op de huid door een vreemde spannend zijn. Als ouder(s) blijf je daarom ook altijd in de ruimte aanwezig zodat het vertrouwd is voor jullie kind. Tijdens de hoofd, buik- en voetmassage maak ik gebruik van aromatherapie dat is afgestemd op jullie kind.

Zo ervaart hij/zij een diepere ontspanning. 

 

Afspraak maken & Tarief

Ik ontmoet je graag in de vertrouwde en huiselijke omgeving van Praktijk KIJ! Plan nu hieronder een afspraak voor een hoofd, buik en voetmassage.

Wil je meer weten over deze behandeling bij Praktijk KIJ? Neem dan contact met mij op.

Een hoofd, buik- en voetmassage duurt maximaal 45 minuten en kost € 35,00 incl. btw, en op jou afgestemde aromatherapie tijdens de behandeling,

VOORDEEL bespaar € 5,00 per sessie! Koop een 5 rittenkaart voor € 150,00 en bespaar € 25,00.

Of koop een 10 rittenkaart voor € 300,00 en bespaar €50,00.