Energetische behandeling...

Jouw Energie is jouw Kracht

Energie als ander woord voor elektriciteit in en om ons huis, kennen wij allemaal. Een stroomschokje als je elkaar aanraakt als het koud is buiten, is ook niet onbekend en in het donker zelfs zichtbaar. Alles wat leeft bestaat uit energie. Je ziet het niet en is wel voelbaar. Je voelt de warme vriendelijke hand die je krijgt bij een ontmoeting, of je hart die opent als je die liefdevolle knuffel geeft, die glimlach die je krijgt op de dag dat niets leuk leek. Jij en ik, iedereen geeft energie aan elkaar en ontvangt energie terug.  
 

"De energie in ons lichaam kan uit balans raken waardoor je niet meer in je kracht staat. Ervaar hoe de balans terug komt in jouw energie, door jouw energie te laten stromen."


Wat doe ik tijdens de behandeling?
Bij een energetische behandeling kijk ik naar de mens als geheel. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijke wijze met elkaar in verbinding. Bij hevige stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst zal je lichaam gelijk reageren met afgifte van stresshormonen. Deze zijn vaak nuttig om de juiste stappen te nemen maar wanneer deze stress chronisch is, ontstaan er blokkades. 
 
De energie in ons lichaam bestaat uit energiepunten (chakra's) waarbij onze energiebanen (meridianen) helpen de energie te verplaatsen naar onze organen en klieren. Bij een blokkade op een chakra of meridiaan functioneren jouw organen en klieren niet voldoende en kan je last hebben van vermoeidheid, verschillende soorten lichamelijke klachten of je hebt een onbestemd gevoel.  
 
"Met een energetische behandeling laat ik jouw energie weer stromen."
Bij een energetische behandeling maak ik gebruik van verschillende technieken om jouw energie weer goed te laten stromen zoals; 
magnetiseren, energetisch reinigen en doorstromen de meridianen. 
 

Voor wij beginnen met de energetische behandeling zal ik op jou afstemmen. Dan weet ik welke techniek voor jou het meeste effect heeft. Ik zal je dan vragen om even te blijven staan en daarna mag je gaan liggen op de massage tafel. Ik zal met mijn handen vlak langs, boven of op een plek(ken) houden van je lichaam. Jou energie begint dan te stromen en kan je verschillende dingen voelen.

Voor wie en welke klachten is het?

Een energetische behandeling is goed voor kinderen en volwassenen. De energetisch behandeling heeft invloed op de gehele mens dus het lichaam, emotie, gevoel en denken. Het kan daarom - ook als aanvulling op een reguliere behandeling *- uitstekend worden toegepast bij stress, vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden, bij emotionele stoornissen, spijsverteringsklachten, menstruatie- en overgangsklachten, slapeloosheid, en de meeste chronische en acute ziekten.

*Overleg altijd eerst met je behandeld arts voor je een energetisch behandeling krijgt.

Wat voel je?

Bijna alle mensen vinden een behandeling prettig. Ze voelen de warmte of een lichte tinteling. Als reactie op deze behandeling kan je je ontspannen, moe, duizelig, verdrietig of boos gaan voelen. Soms voel je niets, maar toch gebeurt er dan wat in uw lichaam. Het kan dan zijn dat je pas later een reactie krijgt in welke vorm dan ook. Een tijdelijke verergering van klachten geeft aan dat er een reactie op de behandeling is.
 
"Jou lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Je voelt, ziet en omarmt de Kracht In Jou!"
 

Afspraak maken

Ik ontmoet je graag in de vertrouwde en huiselijke omgeving van Praktijk KIJ!  Wil je een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact met mij op.