Voetreflexmassage ...

Een voetreflexmassage is een massage voor je hele lichaam!

We zetten per dag honderden soms wel duizenden stappen per dag. Als er aan het einde van de dag dan nog even tijd over is, tillen wij onze voeten van de vloer om ze iets te ontspannen. Kort om onze voeten krijgen de minste aandacht en zijn juist zo belangrijk. De aandacht voor onze voeten zet ons letterlijk met beide benen op de grond!


Je hele lijf vindt je terug in je voeten

De voet is te verdelen in 4 zones. Tijdens de voetreflexmassage maak ik een drukkende beweging met mijn duimen en ga de zones per deel langs: (1) Hoofd- nek, (2) long(en), (3) lever- maag-gal- alvleesklier en (4) darm gebied.

 

Voor wie en welke klachten is het?

Een voetreflexmassage is goed voor kinderen en volwassenen. De massage heeft invloed op de gehele mens dus het lichaam, emotie, gevoel en denken. Het kan daarom - ook als aanvulling op een reguliere behandeling *- uitstekend worden toegepast bij stress, vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden, bij emotionele (gedrags)stoornissen, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, slapeloosheid, vocht vasthouden en de meeste chronische en acute ziekten.

Ook voor de gevoelige voeten!

Heb je last van erg gevoelige voeten, en wordt je al gek bij het idee dat iemand je voeten gaat masseren? Ook voor jou is deze voetreflexmassage mogelijk!  Ik zal de eerste (paar keer) een ander *druktechniek´ gebruiken om alle zones te doorlopen. Hierdoor raak je vertrouwd met de massage, voelt wat het voor je doet en komt dan graag nog een keer voor een fijne voetreflexmassage.

*De aanpassing van de druktechniek heeft geen invloed op het effect van de massage. Als je meer gewend raakt aan deze druk op de voeten, zal ik de techniek stap voor stap aanpassen.

Wat voel je?

De ruimte is prettig verwarmt. Je mag gaan liggen op de massage tafel met je kleding aan. Wel zal ik vragen je sokken uit te doen. Je krijgt ook nog een extra dekentje over je heen om je warm te houden tijdens de massage. 

Tijdens de voetreflexmassage maak ik gebruik van aromatherapie die op jou is afgestemd. Zo ervaar je een diepere ontspanning. 

Ik doorloop de zones van de voeten door met mijn duim een drukkende beweging te maken. Het voelt voor jou op sommige plekken beurs, rustgevend, tintelend of soms pijnlijk aan. Dat houdt in dat er op dit gebied meer aandacht nodig is. Ik voel ook of er op een bepaalde plek meer aandacht nodig is doordat ik daar afvalstoffen voel.

De afvalstoffen maak ik los van elkaar en laat ik afvoeren door je lichaam. Om alle afvalstoffen in je lijf goed af te voeren is het belangrijk dat je 2 of 3 glazen water of thee drinkt na de voetreflexmassage!

 

"Na de behandeling voel je dat je écht stevig op je voeten staat, je voelt je rustig, en je voelt dat je lijf ontspannen aanvoelt."

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om jou klacht te helpen vindt er 1 x in de week of om de week een behandeling plaats, waarbij er na 3 behandelingen al een verandering moet zijn waargenomen. Zodra er voldoende verbetering is behaald, worden de behandelingen afgebouwd tot bijvoorbeeld 1 x in de 4 tot 6 weken.

*Overleg altijd eerst met je behandeld arts voor je een voetreflexmassage krijgt.

 

Let op! Voor jou kan de 5 rittenkaart extra voordelig zijn. Je bespaard dan € 25,-. Vraag er naar bij je afspraak.


Afspraak maken 

Ik ontmoet je graag in de huiselijke en vertrouwde omgeving van Praktijk KIJ! Maak hieronder direct een afspraak voor een Voetreflexmassage.

Wil je meer informatie over de voetreflexmassage? Neem dan contact met mij op.

Let's connect

Boetersstraat 6  - 2291 ZP - Wateringen

06-39193400 

praktijkkij@gmail.com