De blauwe aardappel

Gepubliceerd op 12 maart 2019 om 13:25

Ik schil de aardappels voor het avondeten. Ik staar voor mij uit, lang en ver weg staren. Laagje voor laagje kom ik verder in mijn gedachten. Ik kom uit mijn gedachten zie een aardappel met blauwe plekken. Mijn moeder zei thuis altijd dat ik die weg moest snijden anders smaakt de aardappel niet lekker.

 

Terwijl ik de aardappel bestudeer zie ik dat ik van de 11 eerder geschilde aardappels bijna niets meer over heb omdat ik alle blauwe plekken eraf snij. Ik kijk nog een keer naar die aardappel en besluit dan toch maar eens te kijken hoe die aardappel zou smaken als ik heb gewoon mee kook mét blauwe plekken. Ik kan het toch niet laten om deze keuze als een metafoor te zien van mijn groeiproces. Ik moet een beetje lachen om mijzelf......

 

Al jaren weet ik dat ik moet doen waarvoor ik bedoeld ben, het helpen van mensen. Ik moet doen wat mijn hart mij ingeeft. Dat waar ik energie van en voor krijg en mijn tweede natuur is.  Alles bij elkaar maakt dat ik nu hier sta. 'Waar is hier?' Alles heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. 'Wie ben ik?' 

 

Laagje voor laagje pelde ik eraf, op reis naar mijn pure 'ik'. Doen wat mijn hart mij ingeeft en mijn puurste zelf 'zijn' want dan kan ik zijn wie ik moet zijn. Toch? Tenminste dat dacht ik..... Ieder laagje wat ik eraf pelde toonde een blauwe plek, een pijnpunt.  Met geduld, aandacht en liefde heelde de blauwe plek en kon ik door naar de volgende laag. Bij iedere nieuwe laag werd voor mij steeds duidelijker dat bij de reis naar mijn pure 'ik' ook betekend 'het accepteren van mijn blauwe plekken'. Blauwe plekken die mijn gemaakt hebben tot wie ik nu ben. Te accepteren dat werken vanuit mijn hart met liefde voor de mens, ook kan met blauwe plekken. Dat perfectie een model is die ik bij voor mijzelf bedacht heb om dan pas te doen wat mijn hart mij ingeeft. Mijn kracht werd zichtbaar voor mijzelf. Doorzettingsvermogen, vertrouwen, en liefde voor de mensen is wie ik ben! In het hier en nu zijn, is doen waar mijn hart en ziel in zit. Praktijk Kracht In Jou is mijn praktijk waar ik vol passie ook jou help jou Kracht te voelen, zien en te omarmen!

 

p.s;  De smaak van de blauwe aardappel was niet anders dan de andere aardappels én toch kon ik hem zo onderscheiden van de anderen omdat hij zo uniek was.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.