Erkenning


Praktijk KIJ erkent door het CAT

In mijn praktijk werk ik met mensen groot en klein. Het is voor mij heel belangrijk dat mijn praktijk voldoet aan gestelde eisen door een beroepsvereniging.  De coach- en behandeltechnieken die ik aanbied in mijn praktijk wordt erkent door het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) level 4. Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.is er voor alle beroepsmatige alternatieve genezers, alternatieve therapeuten en complementaire therapeuten.

Licentie 2020 CAT

Praktijk KIJ is als geaccrediteerd lid van de Stichting CAT aangesloten bij Beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar Aanvullende Therapeuten (BAT).


Praktijk KIJ is voor klachten aangesloten bij het GAT

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/
GAT Algemene Voorwaarden Voor Alternatieve Complementaire Therapeuten
GAT Beroepscode

Nieuwe wet WKKGZ en de gevolgen voor alternatief werkers

Vanaf 1 januari 2017 ben je als alternatief genezer verplicht aan de nieuwe wet WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) te voldoen. Wat houdt dit in? Om te mogen blijven werken als alternatief behandelaar moet je er voor zorgen dat jouw klachtenregeling per 1 januari 2017 voldoet aan de nieuwe wet. Minimaal dien je ervoor te zorgen dat je bent aangesloten bij een erkende geschilleninstantie met een deugdelijk klacht en tuchtrecht en onpartijdige geschillencommissie. Daarnaast is het verstandig om een beroeps/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wat gebeurt er als je dit niet doet? Voldoe je niet aan de wettelijke eisen dan heeft dit tot gevolg dat je strafbaar bent. Je mag je niet als werkzaam alternatief therapeut presenteren en je mag niet werken als alternatief genezer. Daarnaast loop je risico op schadeclaims van potentiële ontevreden klanten. De nieuwe wet maakt het indienen van schadeclaims makkelijker als de behandeling niet naar tevredenheid is verlopen. Een ingewikkelde en lastige opgave voor de alternatief genezer. Vooral als je als alternatief genezer/paranormaal werker al jaren prima jezelf redt zonder ‘ergens’ bij te zijn aangesloten.

 

Het CAT werkt samen met een geschilleninstantie erkend door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: https://catcollectief.nl/