Wat is magnetiseren?

Ik breng helende energie naar de persoon met de klachten. Ik functioneer als het ware als een doorgeefluik. Door de handen op of boven de pijnlijke plek te houden begint de energie te stromen en begint jou lichaam de balans terug te vinden. Ook tik ik met mijn vingers op bepaalde plekken van je hoofd, je schouders, buik, benen en voeten. Zo zorg ik ervoor dat de energiebanen (meridianen) weer goed doorstromen. Met deze handeling spreek ik het zelfgenezend vermogen van jou lichaam aan.
 

Hoe werk ik?

Ik ga met mijn handen vlak langs of net boven het lichaam. Het kan zijn dat je staat of ligt. Je kan je kleding gewoon aanhouden. Ik vraag wel of je je schoenen en sokken uit wilt trekken. Als ik met mijn handen over het lichaam ga, krijg ik een prikkelend, warm of koud gevoel door. Dit is dan de plek waar iets niet goed zit en een behandeling nodig heeft. In principe is het dus niet nodig om van tevoren te vertellen wat je klachten zijn, hier kom ik zelf achter. Als de zwakke plek gevonden is, houdt ik mijn handen een poosje op deze plek, vaak gepaard met tussendoor de handen af te slaan om vervolgens weer de handen erboven te houden. Dit gebeurt net zolang totdat ik door krijg dat het genoeg is. De tinteling houdt op, dit wil zeggen dat er op dat moment geen energie meer nodig is op die plek.
 

Wat voel je?

Op het moment dat ik mijn handen vlak langs of boven je lichaam houdt en de energie begint te stromen, kan je verschillende dingen gaan voelen. Je kunt dan het gevoel krijgen van een soort tinteling op die plek. Dit is een beetje te vergelijken met het gevoel dat je voet of hand slaapt, maar dan zonder het verdovende gevoel erbij. Je kan op de plek of in het lichaam een warm gevoel krijgen of juist een heel koud. Als je één of meerdere van deze dingen voelt, weet je dat de energie gaat stormen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.
Sommige mensen ervaren tijdens een behandeling helemaal niets. Dit wilt niet zeggen dat de energie niet stroomt. Als u komt voor klachten die vooral geestelijk aanwezig zijn, dan kan het voorkomen dat er tijdens de behandeling emoties loskomen. Dit kan gaan van lachen tot huilen.