Voetreflexmassage  voor kinderen...

Een voetreflexmassage is een massage voor je hele lichaam!

Kinderen lijken onvermoeibaar. Ze klimmen, rennen, lopen de hele dag. Als er aan het einde van de dag dan nog even tijd over is, spelen ze nog even door. Na douchen of het uit bad gaan word het lichaam zorgvuldig afgedroogd en ingesmeerd. Het hele lichaam behalve de voeten krijgen aandacht. Het is een feit dat de voeten van onze kinderen de minste aandacht krijgen. Ze zijn juist zo belangrijk. De aandacht voor onze voeten zet ons letterlijk met beide benen op de grond!


Voor wie en welke klachten is het?

Een voetreflexmassage is goed voor kinderen en volwassenen. De massage heeft invloed op de gehele mens dus het lichaam, emotie, gevoel en denken. Heeft je kind last van slapeloosheid, doorbroken nachten, boosheid of woede aanvallen, onrust, buikpijn, kouwelijk, onzekerheid, spanning in het lijf, bedplassen, onzeker, of moeite met grenzen aangeven?

Dan is deze voetreflexmassage geweldig voor je kind! Het kan ook als aanvulling op een reguliere behandeling.

*Is je kind onder behandeling van een specialist? Overleg altijd eerst met de behandeld arts voor je kind een voetreflexmassage krijgt.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om jullie kind te helpen met de klacht(en) vindt er 1 x in de week een behandeling plaats, waarbij er na 3 behandelingen al een verandering moet zijn waargenomen. Als er voldoende verbetering is behaald, bouwen wij de behandelingen af tot bijvoorbeeld 1 x in de 4 tot 6 weken.

 

*Overleg altijd eerst met de behandeld arts voor jullie een voetreflexmassage krijgt.

Je hele lijf vindt je terug in je voeten

De voet is te verdelen in 4 zones. Tijdens de voetreflexmassage maak ik een drukkende beweging met mijn duimen en ga de zones per deel langs: (1) Hoofd- nek, (2) long(en), (3) lever- maag-gal- alvleesklier en (4) darm gebied.

Bij kinderen zijn de voetjes vaak erg gevoelig en moeten zij wennen aan deze nieuwe ervaring. Ik zal daarom ook de eerste (paar keer) een ander *druktechniek gebruiken om alle zones te doorlopen. Hierdoor raakt het kind vertrouwd met de massage, voelt wat het voor hem of haar doet en komt dan graag nog een keer voor een fijne voetreflexmassage.

*De aanpassing van de druktechniek heeft geen invloed op het effect van de massage. Als het kind meer gewend raakt aan deze druk op de voeten, zal ik de techniek stap voor stap aanpassen.

Papa of mama blijft er gewoon bij

De ruimte is prettig verwarmt. Jullie kind mag op de massagetafel gaan liggen. De kleertjes blijven aan, wel zal ik vragen de sokken uit te doen. Je kind krijgt ook nog een extra dekentje over zich heen om zich warm te houden tijdens de massage. 

Voor kinderen kan de aanraking op de huid door een vreemde spannend zijn. Als ouder(s) blijf je daarom ook altijd in de ruimte aanwezig zodat het vertrouwd is voor jullie kind. Tijdens de voetreflexmassage maak ik gebruik van aromatherapie dat is afgestemd op jullie kind. Zo ervaart hij/zij een diepere ontspanning. 

 

Wat gebeurd er tijdens en na de voetreflexmassage?

Ik doorloop de zones van de voeten door met mijn duim door een drukkende beweging te maken. Bij specifieke klachten is het mogelijk dat ik alleen het probleemgebied masseer. Op sommige plekken zal jullie kind aangeven dat het kriebelt, tintelt of soms een beetje gevoelig is. Dat houdt in dat er op dit gebied meer aandacht nodig is. Ik voel ook of er op een bepaalde plek meer aandacht nodig is doordat ik daar afvalstoffen voel.

De afvalstoffen maak ik los van elkaar en laat ik afvoeren door het lichaam. Om alle afvalstoffen in het lijf goed af te voeren is het belangrijk dat jullie kind 2 glazen water, drinkt na de voetreflexmassage! 

 

Door het losmaken van de afvalstoffen gaat het hele lichaam aan het werk. Kinderen kunnen na de behandeling en de twee dagen daarna vermoeider zijn, mopperig, emotioneel, teruggetrokken of juist erg druk zijn. Zorg daarom dat je direct na de voetreflexmassage GEEN andere afspraken maakt en jullie kind zijn/ haar eigen ruimte in in kan nemen.

 

"Mijn zoon zegt dat hij niet kan wachten tot hij weer een voetmassage krijgt" - Thomas 6 jaar

"Sinds mijn dochter voetreflexmassage krijgt, slaapt zij door 's nachts. Zij blij en wij blij ;)" - Isa 9 jaar

"Voor de  massages ontplofte mijn zoon als hij boos was. Nu voelt hij zijn hoofd en lijf beter aan en is hij gewoon heel erg boos! - Jaydi 10 jaar


Afspraak maken & Tarief

Ik ontmoet je graag in de vertrouwde en huiselijke omgeving van Praktijk KIJ! Plan hieronder nu een afspraak voor een voetreflexmassage.

Wil je meer weten over deze behandelingen bij Praktijk KIJ? Neem dan contact met mij op. 

Een voetreflexmassage duurt maximaal 30 minuten en kost € 25,00 incl. btw, en op jou afgestemde aromatherapie tijdens de behandeling,

VOORDEEL bespaar € 5,00 per sessie! Koop NU een 5 rittenkaart voor € 100,00 en bespaar € 25,00.

Of koop een 10 rittenkaart voor € 200,00 en je bespaard € 50,00.


Let's connect

Boetersstraat 6  - 2291 ZP - Wateringen

06-39193400 

praktijkkij@gmail.com